tirsdag 3. mai 2011

St.Hansbål med bismak

I dag var det nok en dag med strålende vær. Kroppen har fått hvile seg en dag nå, og jeg kjente att jeg måtte på sjøen. Pakket med meg en banan og drikke, og trillet ned til sjøen. Kajakktralle er virkelig praktisk når man bor så nært sjøen.Tenkte å prøve å padle litt lenger denne gangen. 8 tall rundt Humla og Tørla, med fin retrettmulighet hvis kroppen ikke orket mer. Dette ble en snirkletur, hvor jeg padlet inn i alle kriker og kroker, og oppdaget mye jeg ikke hadde sett før. fikk trent mye på styretak og kanting. Turen ble totalt på litt over 17 km. Armene og skulderen fungerte greit, men ryggen fikk det litt på slutten.



 Nydelig vær, Tørla først og humla i bakgrunnen.

Ett gammelt seil fra ett seilbrett, kansje jeg skulle montert det på kajakken ;-)

Det er mange artige gamle bygg langs sjøen.

Humlebrua. Padlet 8 tall rundt øyene og krysset under her to ganger.


 
Ålesund by i bakgrunnen, det hvite midt på bildet er vel årets første cruiseskip som ligger i havnen. Det spisse lille fjellet til venstre i bildet er Sukkertoppen.

Her ser dere også Sulafjellet helt til venstre i bildet.

Det ser fint ut langs strandkanten, men det er bare på avstand.

Fugleøya. Endene soler seg. :-)


Det ble en liten tur på land denne gangen også...lekre kajakken min! :)

Tjelden satt der så fint på stenen med himmelen i bakgrunnen. Kongen på øya?

Dette er også litt fint. En fantastisk furu på en liten holme i Vegsundet. Ser nesten ut som et Bonsai tre.

Jepp...padleskillet er på plass!!


Her ser dere hvordan det så ut langs strendene på sørsiden av Humla. Det flyter av søppel hele veien. Plasten henger fra trærne som lener seg ut i vannet. I tilegg så ligger det store mengder paller og planker fra verdens høyeste St.Hansbål, som brant for snart ett år siden. Det er ikke så vanskelig å se att det stammer fra bålet, når det er svimerker på både paller og planker. Husker hvor ille det var i sommer når pallene fløt rundt i sjøen. Det ble hentet opp en del, men det er fortsatt utrolig masse igjen. Og nå er det snart tid for nytt bål.....Får håpe att årets bål brenner ned uten å rase ut i sjøen. Og hvem skal rydde opp i alt dette egentlig??

Det er mye vakkert å se når man padler, men også mye som ikke er så vakkert. Og det er det desverre vi menneskene som står for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar