mandag 26. september 2011

Rangøya 2011

Denne helga var det Padlesamling på Rangøya igjen.Jeg og Lene tok turen oppover med bobilen. Fredagen var det ikke noe fint vær, øsende, pøsende regn og liten kuling. En seilbåt grunnstøtte fredagskvelden med to voksne og tre barn ombord. Så det var full redningsaksjon med redningskøyte og en kystvaktsbåt. Det gikk heldigvis bra med alle sammen. Fredagskvelden gikk med til sosialt samvær, påmelding til morgendagens turer og to artige foredrag med masse flotte bilder og kjekke historier.

Lørdagen ble vi med på en felles langtur. Siden det var aktivitetsleder samling lørdagen så var det ikke så mange tilbud i det felles opplegget.Vi ble 30 stykker i vår gruppe noe som var alt for mange.Det ble mye venting underveis, så turen ble ikke så lang som vi hadde trodd. På tilbaketuren begynte det å regne, så da ble det litt småfrysing i alle ventepausene. Jon Oli fant også redningsflåten til den forliste seilbåten, og den ble slept over til nærmeste brygge. Siden jeg hadde kamera å intervallopptak så ble det bare dette bildet av den seansen. Du ser flåten til venstre i bildet sort bunn med rødt telt.


Ble sliten av denne turen selv om den ikke var så lang, og fikk en dundrende hodepine, så jeg var egentlig fornøyd med att turen var over når jeg kom på land igjen. Vi var oppe i strømmen å kikket litt etter at selve fellesturen var over. Den var ganske stri så det var ikke mange som klarte å komme seg opp. Vi vikk en velt og en nesten velt. Jeg hadde ikke krefter til å prøve meg denne gangen, men neste år da håper jeg att formen er på topp igjen! Denne turen ble på rundt 14 km.

Kvelden ble avsluttet med nydelig baccalaomiddag og sosialt samvær. Vi fikk også kaffe og kaker til dessert!Vi bestemte oss for å ta en tur på egenhånd søndagen. Det var mye vi ikke hadde fått utforsket enda. Så jeg, Lene, Tor Inge, Therese, Cato og Tore tok en tur nedover mot Atlanterhavsveien.
Håholmen


Vi padlet under broene, og der var det overraskende mye strøm. Therese og Cato snudde tilbake ett lite stykke senere, mens vi fant ut att vi skulle padle ut til Kvitholmen fyr når forholda var så bra.Det var havblikk med små havdønninger utover. Vi koste oss med en god matpause når vi kom ut, før vi gikk en liten runde å kikket på fyret. Vi tok turen på utsiden av Kvitholmen tilbake, og krysset direkte over mot Håholmen. Det var havdønninger på mellom 50-70 cm på utsiden av Kvitholmen og i kryssingen over. Vi fant ett par brott som karane lekte seg litt i. Kryssingen over var på rundt 4 km. Turen ble på rundt 23 km.
Det var ei fantastisk helg, og vi gleder oss til neste år. Flere bilder fra turen kan dere se her.

1 kommentar: