søndag 5. juni 2011

Foredrag med Erik og padletur til Varholmen

Tor Inge og Erik inviterte til foredrag i Fosnavågen . Jeg og Geir Olav tok turen over fra Ålesund. Foredraget var veldig morsomt og lærerikt. Virkelig inspirerende! Etter foredraget skulle Erik padle videre til Kvamsøya, og det var en gjeng som skulle padle sammens med ham ut til Varholmen.

Turen ut tok ca en time og var på litt over 10km. Jeg fikk prøve Arrow Nuka og Geir fikk prøve Arrow EmPower, som er den samme båten Erik padler med. Jeg syns Nukaen var ganske lik GTen. Litt mindre retningstabil uten skeg, men litt mer lettsvinget. Stabiliteten var ganske lik. Sittekomforten og kontakten med båten var like god som i GTen. Den største forskjellen var att den var helt knusk tørr i sittebrønnen etter endt tur. Med GTen så ligger det fort noen liter vann i sittebrønnen med litt padling i bølger. Den gav absolutt mersmak, og skal det flere kajakker i hus, så blir det garantert en Nuka. Jeg fikk også prøve grønnlandsåren til Erik, en Avannaq hybridgrønnlandsåre. Tor Inge hade også med en ny åre, en karbongrønnlandsåre fra Arrow, Nordic II, merket ikke så mye forskjell på de to årene. Veldig gode begge to!

Vi fikk strålende vær på turen! Vi ble tatt kjempegodt i mot på Varholmen, der mammaen til Tor Inge vartet opp med risgrøt, rømmegrøt, sjokoladekake og kaffe!! Vi koste oss en stund på land, før vi satte oss i båtene igjen. Det ble tid til litt bølgelek før vi satte kursen mot land igjen.

Dette var en fantastik dag! Herlig å møte Erik og resten av gjengen i HKK!

3 kommentarer:

  1. Så mange flotte bilder! Spesielt bildet av fyret på Varholmen var vakkert. Og bølgebildene var stilige! :)

    SvarSlett
  2. Kjekt at Nukaen falt i smak ;o) Vart det noko surf på deg då? Fine bilde!

    SvarSlett
  3. Skulle gjerne ha fått med meg dette:)) flott blogg! skal absolutt titte innom her:))

    SvarSlett