mandag 30. januar 2012

Endelig ble det padling igjen! Ellingsøyfjorden søndag 29 januar

Jeg og Lene planla en tur denne helgen, meldingene var gode så det så lovende ut for en flott tur.
Kajakken og utstyr ble hentet fram fra kriker og kroker...det tok en evighet å pakke bilen, og enda så satt jeg igjen med en følelse av å ha glemt noe. Ett sterkt tegn på att det er alt for lenge siden forrige padletur!

Våknet til nydelig soloppgang på søndagen, og jeg kunne nesten ikke vente med å komme meg på fjorden. Vi startet fra småbåthavna i Gåseidvika, og padlet rolig inn mot Svinøya. Dette skulle være en rolig kosetur med lang pause. Mange lite brukte muskler som skulle settes i arbeid.


Vi padlet sundet mellom Svinøya og Litlekalvøya, fulgte baksiden av Litlekalvøya mot Vikholmen. Vi fikk noen flotte syn av to ørner som holdt til på øya. De satt i trærne og sirklet over oss når vi padlet forbi, herlig! Ved Kalvøyskjeret var det masse Skarv, flott syn der de står tett i tett på skjæret.


Vi padlet igjennom sundet mellom Litlekalvøya og Vikholmen og fulgte denne innover. Vi ble møtt av en ellevill flokk med geiter, de hadde veldig lyst opp i kajakkene våre.


Vi krysset over mot Langøya for det fristet ikke med matpause sammens med geitene, da tror jeg ikke vi hadde fått hatt maten vår i fred. Vi padlet gjennom sundet mellom Langøya og Kavringen, men da så vi att det var så mange hytter på denne siden, så vi bestemte oss for å pause på bergene på vestsiden av øya. På vei tilbake dit så vi en padler som kom langs Vikholmen...og det lignet sånn på Svein så vi måtte padle tilbake dit å sjekke. Og det var han. Så da fikk vi oss ett lite turpadlelagstreff likevel.


Han padlet videre mot Årsetvika, mens vi padlet til Langøya for å ta oss pause.


Grom båtene!


Fikk testet turkjøkkenet også. På menyen, kaker lagd av egg, havregryn, gullerot og løk. Krydret med litt salt, pepper og gastromat. De var faktisk ganske gode, og utrolig raske å lage. Blir nok med på flere turer disse.


Ett av målene med turen var å prøve å sette opp nyteltet til Lene.


Lett å sette opp!


Fornøyd ja!


Solen begynte å gå ned så da var det bare å sette snuten hjemover. Vi fikk en nydelig solnedgang på vei ut fjorden.


Høyt oppe etter ei fantastisk helg!


Balsam for sjelen!

Turen ble på 11,4 km...men den føltes som 25...minst! Tunge armer på vei tilbake, alt for lenge siden forrige padletur.

Tusen takk for en flott tur Lene! =)

2 kommentarer:

  1. Fine bilete! Gratulerer med å kome deg i gong att med padlinga! Flotte dagar no for tida..

    SvarSlett
  2. Flott tur og fine bilde! Betre søndagar enn dette vert det ikke..:o).

    SvarSlett